New Music

Swedish heart-wrenching post rock screamo band VI SOM ÄLSKADE VARANDRA SÅ MYCKET release new tracks ‘Du’ and ‘Näktergalen och Rosen’; new 8-way split record “Eight Feet Under” coming soon!

2 mins read

Swedish post rockish screamo maestros VI SOM ÄLSKADE VARANDRA SÅ MYCKET have unveiled a new track called “Näktergalen och rosen”, their contribution to the upcoming “Eight Feet Under”, a new split record featuring 8 bands from 4 countries, coming up on Zegema Beach Records, Shove Records (IT), Through Love Records (GER), IFB Records (US) and Don’t Live Like Me Records (US) (stream 11 of 22 songs below!). The amazing, melanchlolic effort is followed by even more adventurous, epic track called “Du”, probably serving as one of the first compositions from the band’s upcoming 12” record. Both tracks are their first offerings since last year’s split with THEY SLEEP WE LIVE (read our interview here) and their stunning full length debut Den sorgligaste musiken i världen”! Dive deep into their distinctive blend of imaginative arrangements and emotionalism with a magnetic dynamism that makes for one of the most captivating European bands of this decade.

“Eight Feet Under” compilation features 22 tracks from IDIOTEQ featured bands VIA FONDO, NOUS ÉTIONS , THE WORLD THAT SUMMER, SLEEPER WAVE, YOUTH NOVELLAMANTIDE and PASTEL. Half of the tracks are available below.

Lyrics:

Fast i mörkret som omsluter mig.
Är det självvalt? Kanske det, jag vet ej.
Skapar jag min egen glädje?
Skapar jag min egen sorg?
Är det självvalt att vara ensam?
Gör samma misstag gång på gång.

Det är svårt att bryta mönster.
Det vet jag väl, jag har försökt.
Det är svårt att titta framåt,
när gamla sår aldrig har läkt.
Här står jag vilse mitt i livet.
Det är en plats jag känner väl.
Och de jag älskat som försvunnit,
alla hade sina själ.

Men jag saknar dig.
Som jag saknar dig.

Ett ljus i mörkret som jag skapat själv runt mig.
Ett regn i torkan.
Allt förändrades med dig.
Du fick mig vilja leva.
Du fick mig vilja vara bra.
Du såg på mig med kärlek.
Du fick mig vilja vara jag.

Och allting som du gav mig.
Jag ville ge tillbaka mer.
Och alla minnen som vi delar.
Ge mig en chans att ge dig fler.
Vad är livet utan kärlek?
Mitt hjärta tillhör dig.
Jag vet du valde någon annan.
Jag vet du valde lämna mig.

Men jag saknar dig.
Som jag saknar dig.

Ett liv. Bara ett. Jag vill ha så mycket mera.
En stund. En kort sekund. Jag vill ha så mycket mera.
För mig finns bara oss. Jag vill ha så mycket mera.
Kom ta min hand så går vi tillsammans.

Jag hoppas du är lycklig.
Att livet ger dig det du vill.
Att dina dagar har en mening.
Jag hoppas jag blir lycklig.
Att livet ger mig det jag vill.
Att mina dagar får en mening
och att tiden blir min vän.

Ett liv. Bara ett. Jag vill ha så mycket mera.
En stund. En kort sekund. Jag vill ha så mycket mera.
För mig finns bara oss. Jag vill ha så mycket mera.
Kom ta min hand så går vi tillsammans.

För en stund stod världen still och allt som fanns var du och jag.

“Eight Feet Under” compilation comes as a double 12″ with pre-orders available May 1st and shipping planned for June via Zegema Beach Records (CAN/NZ) with Shove Records (IT), Through Love Records (GER), IFB Records (US) and Don’t Live Like Me Records (US).

Previous Story

Indonesian metalcore acts HANDS UPON SALVATION and STOLEN VISIONS release new split record; teaser track streaming

Next Story

Phoenix chaotic hardcore quartet AMERICAN STANDARDS streaming new record ‘Anti-Melody’